Cybercriminaliteit is vandaag de dag een belangrijk thema. Steeds vaker lukt het criminelen om op allerlei verschillende manieren in te breken in computers en websites. Wat kan ik doen om mij te beschermen tegen dergelijke cyberaanvallen? En welke internet providers zijn hier eigenlijk actief mee bezig? In deze blog vind je meer informatie over misschien wel de meest veilige provider van Nederland: XS4ALLL.

 

In April 2018 deed XS4ALL een belangrijke aankondiging: de provider lanceert als allereerste provider een speciaal malwarefilter. Alle internetgebruikers die gebruik maken van XS4ALL kunnen dit speciale filter aanzetten. Daarmee zijn automatisch alle apparaten die in huis verbonden zijn met het internet beschermd tegen malware. Hierbij kun je denken aan randsomware of phising.

 

Malware vormt een steeds belangrijke bedreiging. In 2017 werden er meer dan 1 miljard online “aanvallen” gepleegd. En vandaag de dag proberen criminelen van alles om in te breken op jouw PC of – nog erger – de controle helemaal over te nemen. De real time filter van XS4All biedt hier uitkomst. Het is in feite een filter bovenop het DNS. De filter checkt constant of een bepaalde IP-adres geen kwaadaardige bedoelingen heeft. Hier merk je als gebruiker zelf niks van: alleen op het moment dat je een gevaarlijke bijlage wilt openen of een verdachte website wilt bezoeken wordt je tegengehouden. Wel zo veilig!

Ook als je thuis zelf een website host

Beschik jij over een computer met een OS als Linux, Windows of Mac OS X? Dan kun jij zelf een webserver installeren en een website hosten. Het gevaar is wel dat websites die zelf gehost worden kwetsbaar zijn voor aanvallen. Een malwarefilter zoals die van XS4ALl kan je helpen om (grote) aanvallen te weren.

 

Veel beter kun je een website hosten bij een hostingpartij. Ook hier kan XS4All een betrouwbare partij in zijn. In de speciale beveiligde serverruimte worden alle servers 24/7 gecontroleerd. Bovendien is deze server op afstand altijd verbonden met het internet. Op die manier hoef je nooit bang te zijn dat jouw website offline is.